Volumenski transporti / utovari

Volumenski transporti/prevozi podrazumijevaju transport roba koje zahtjevaju sto veci utovarni prostor. Najcesce se radi o robama velikih dimenzija a niske tezine (npr. gotovi namjestaj, stiropor, plastice cijevi, itd) i/ili robama cija visina i/ili duzina prelaze dimenzije standardnih poluprikolica (13.6 m duzina, 2.75 metara visina).

U ovakvim slucajevima robu je potrebno prevoziti u prikolicarima ili vozilima sa MEGA poluprikolicama ( poluprikolice sa visinom od 3,00 m. Nasa kompanija je specijalizirana za ovakve transporte, obzirom da u svom voznom parku posjedujemo iskljucivo vozila sa MEGA poluprikolicama.

Ukupna zapremina MEGA poluprikolica je u rasponu od 100 - 105 m3 dok je zapremina prikolicara u rasponu od 115 - 120 m3. Iako prikolicari imaju prednost u odnosu na MEGA vozila u smislu zapremine utovarnog prostora, naša iskustva su pokazala da zbog znacajno visocijih troskova nabavke i odrzavanja u odnosu na MEGA vozila cijena prevoza po jedinici proizvoda sa prikolicarima najcesce prevazilazi jedinicnu cijenu transporta sa MEGA vozilima i stoga je neisplativa za vecinu potencijalnih klijenta. Iz tog razloga u našem voznom parku se nalaze samo MEGA vozila.